Brutalan zločin šokirao Britaniju: Silovao djevojku pa otišao na vlastito vjenčanje

2

Zločin se dogodio u noći između 12. i 13. januara, a Mekejn se oženio 13. januara popodne. Tužilac tvrdi da je napad bio planiran, da je žena silovana na najperverznije načine, uz psihološke igre silovatelja. Prenosi Blic.rs

– Bilo je oko ponoći, neki minut nakon ponoći. Žrtva se vraćala pješke kući sa pića sa prijateljima. Skrenula je sa svoje uobičajene rute, jer je izbjegavala je da ide kroz centralni dio parka, pošto je suviše opasno. Bila je na samom izlasku iz parka kada ju je muškarac povukao za ruku i odvukao sa strane. Počeo je sistematski da je napada i neuobičajeno da razgovara sa žrtvom, što bi se moglo opisati kao psihološka igra u pokušaju da je kontroliše. Pitao je žrtvu šta misli da će sljedeće da joj radi prije nego što bi joj nešto uradio. Uradio je još jednu stvar neobičnu za silovatelje – koristio je kondom prilikom penetracije i ejakulacije – rekla je na sudu tužilac Kejt Beks.

Silovatelj je svoj gnusan zločin priznao tek kada su na sudu predstavljeni jasni dokazi tužilaštva, koji uključuju snimke nadzornih kamera i iskaze svjedoka.

Javnost je šokirana činjenicom da ovo Mekejnu nije prvo silovanje. Sličan zločin počinio je 2006. godine. Tada je osuđen na doživotnu robiju, ali je pušten. Tužiteljka Kejt Beks rekla je i da će ovaj put Mekejn otići u zatvor na “jako, jako dug period”.

(Minut.ba)

Komentari su onemogućeni.