Banjalučanin Dragan Kalkan, penzionisani policajac MUP-a RS-a, bacio je danas 11 jaja na zgradu Vlade Republike Srpske u znak protesta, što mu država nije priznala učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

Policajci ispred zgrade Vlade nisu bili brzi, pa je Kalkan, kako javlja RTVBN, uspio da baci svih 11 jaja. Na kraju je priveden. Kaže da mu je puna kapa bahatosti vladajućih.

– Ovo je siboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru, kategoričan je Kalkan u izjavi za BN televiziju.

Traži da ga na razgovor primi ministar za boračka pitanja Milenko Savanović, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac učestvovao u borbama na prvoj liniji.

Ističe da ne želi govoriti o svojoj invalidnosti i činjenici da je bio oglašen nestalim na grahovskom ratištu.

Iz ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske poručuju da nije problem da Dragan Kalkan dođe na sastanak.
– Zakon o pravima boraca je jasan – ljekarska komisija treba da utvrdi zdravstveno stanje svih učesnika u ratu, poručio je ministar Savanović.

(Minut.ba)